Egy szívszorító történet! TYUTYU

Szomorú történetű kutya, happy-enddel végződik.

TYUTYU TÖRTÉNETE!

Négy évvel ezelőtt egy idősebb férfi akita-németjuhász keverék kölyökkel örvendeztetett meg egy sokgyermekes családot. Nyugodt lelkiismerettel távozott. A kiskutya próbált beilleszkedni a gyermekközösség vidám életébe. A nevetéstől hangos udvaron való kergetőzés, játszadozás maga volt a boldogság.

A környezetben élők aggodalommal figyelték az új jövevény sorsának alakulását. Tragikus kutyasorsok árnyai előrevetítették: ennek a kiskutyának sem lesz különb sorsa, mint elődeinek: éhezés, nyomorúság, rabság, magány. A soványka állat nyakán a nyakörv forgó nélküli rövid láncban végződött vasrúdra erősítve. A kiürült ház udvarában egyedül maradtak a macskák és ő. A vízben áztatott kenyér, amivel táplálni próbálták kevésnek bizonyult. Jóérzésű emberek siettek a bajba jutott állatok megsegítésére. A tomboló hőség idején árnyék nélküli helyen, feltekeredett láncával a nyakán már nem volt elég az eddigi segítség. Meg kellett szabadítani ettől a helytől, ettől a gazdától. A hivatalos helyeket megjárt ügye semmit nem változtatott sanyarú sorsán.

A jóérzésű emberek vállalva minden felelősséget megszabadították láncától, etették, itatták, próbálták az elvadított állat bizalmát kiérdemelni. A barátkozás szép pillanataiba egy este belerobbant a gazda dühtől tajtékozva. Emberhez nem méltó viselkedése arra késztette, hogy másnap szájkosár gyanánt virágcseréppel felszerelve a kutyust hévvel elvitte az Illatos útig. Kóbor ebként adta be a saját, megunt, eldobott, sorsára hagyott kutyáját. Szerencsére a tököli menhely honlapján az olvasók lépésről lépésre értesültek az állatvédő jóérzésű emberek minden egyes tettéről, így az ott dolgozók előtt sem volt ismeretlen Tyutyu története. Még el sem készültek az illatos útiak az adminisztrációval, mikor csengett a telefon. Érdeklődő hang kereste a négy év körüli németjuhász keveréket.Háromszor látogatták meg a 12 nap alatt azok a jóérzésű emberek a lelkileg teljesen összeomlott kutyát, akik nem hagyták magára eddig sem.

Megszületett a döntés: Tyutyu életében először ellátva oltásokkal, chippel, ivartalanítás után új gazdihoz kerül. A szakemberek szerint rehabilitációra szoruló jószág lelkét a megértő szeretet, a jó bánásmód, a törődés kinyitotta, és napról napra nyítja egyre tágasabbra.A különleges, bámulatos egyéniség része lett egy hasonlóan hányatott sorsú kutyaközösségnek, új gazdáit és a sorsáért aggódó embereket túlcsorduló szeretettel csodálatos kutyaszívébe zárta örökre. Abba a szívbe, amelyben továbbra is hely maradt sorstársainak, a cicákna. Új otthonába költöztette őket, és elszántan védelmezi az helyzetet értetlenül szemlélő kutyatestvéreivel szemben.